Nieuw recreatiegebied aan de Merwede!

Landschapsontwerp voor recreatieve inrichting

De gemeente Dordrecht werkt momenteel aan een definitief landschapsontwerp voor de recreatieve inrichting van de Merwedeheuvel. Over een paar maanden worden de resultaten daarvan verwacht. De halfjaarlijkse informatiebijeenkomst is uitgesteld tot april 2015 zodat de plannen dan gepresenteerd kunnen worden.

 

In de tussentijd gaan de voorbereidingen om het landschapsontwerp te kunnen realiseren gewoon door. Zo publiceerde de gemeente Dordrecht kort geleden het ontwerpbestemmingsplan Derde Merwedehaven waarin de Merwedeheuvel een recreatieve bestemming heeft gekregen.

 

Binnenkort zal de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid een ontwerpbeschikking publiceren voor wijziging van de vigerende vergunning zodat een afdichting op het stortlichaam kan worden aangebracht. Bovenop de afdichting komt vervolgens de recreatieve inrichting.

De aanleg van de bovenafdichting en recreatieve inrichting op de Merwedeheuvel zal naar verwachting in 2018 gaan starten, indien technisch mogelijk. De oplevering van Merwedeheuvel en de start van het recreatief gebruik zijn voorzien in 2023.

 

Terug naar overzicht